Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szőnyi Ferenc megállíthatatlan

Létrehozva:

Szőnyi Ferenc 900 kilométer biciklizés után | Forrás: Szőnyi Ferenc - versenynapló / Facebook

A Racemachine, azaz Versenygép becenevű magyar ultraversenyző annak ellenére sem adta fel a Manuel Doblado-i ötszörös ironmant, hogy biciklizés közben elgázolta egy autós, és mentőt kellett hívni hozná.

„Beértem a célba! Manuel Doblado. Quintuple teljesítve!” – írta a Facebook-oldalán szűkszavúan a célba érkezés után Szőnyi.

A Manuel Doblado-i versenyen az indulóknak 19 kilométert kellett úszniuk, 900 kilométert tekerniük egy 3 kilométer hosszú, lezárt pályán, és 211 kilométert futniuk. Szőnyi körülbelül 8 óra 40 perc alatt teljesítette az úszást, és már csak 330 kilométere volt hátra a tekerésből, amikor cserbenhagyásos baleset érte a pályán. „Leírni is nehéz. Ferit délután öt órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Szerencsére pont arra járt egy másik autós, aki látta az ütközést, és mentőt hívott” – írták akkor megrémülve Szőnyi Facebook-oldalán. Két héttel ezelőtt egyébként a magyar ultrasport másik kiemelkedő alakját, a szintén műtét után visszatérő Lubics Szilviát ütötte el egy figyelmetlen autós verseny közben Balatonakalinál, őt kórházba kellett szállítani a baleset után.

Szőnyi a bejegyzés szerint kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb térde, amit nemrég műtöttek, súlyos ütést kapott. „Feri azt mondta, versenyt nem adunk fel. Annak ellenére, hogy fájdalmai vannak, visszaállt a pályára. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt” – írták az oldalon.

Mint később kiderült, néhány kör megtétele után megint meg kellett állnia, mert beledagadt a lába a cipőbe, és térde is duplájára nőtt. Szőnyi később részletesebben is leírta, hogy a fejvédője szinte mindenhol púpos, szóval csúnya ütés érhette a fejét, szerencse, hogy a bukósisak elnyelte, a combján gyerekfejnyi ödéma alakult ki, a háta pedig olyan mint egy térkép, a csípője szintén belilult.

A versenyző így sem adta fel, teljesítette a 900 kilométeres tekerést, és már éppen indult volna futni, amikor hatalmas jégeső csapott le, úgyhogy kicsit több mint két órára leállították a versenyt, és addig tudták ápolni a kísérői. Az első tíz kilométer megtétele után arról írtak, hogy a térde jól bírja a futást, bíznak abban, hogy sikerül teljesíteni a 211 kilométeres futást.

Nem sokkal később viszont újabb aggasztó hírek érkeztek, kiderült, hogy már a másik combja is feldagadt, mindene fáj, és a gyomra se nagyon fogadja be az ételt. Nappal ráadásul rettenetes forróság van, úgyhogy hosszabbakat csak éjszaka fut.

Aztán egyszer csak érkezett a poszt, hogy Szőnyi Ferenc megcsinálta, így sérülten is teljesítette az ötszörös mexikói ironmant.

Legnépszerűbb cikkeink