Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az Európa Ligában folytathatja a Fradi

Létrehozva:

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A zöld-fehérek szoros párharcban maradtak alul a svájci bajnokkal szemben a BL-playoffban. 

A Ferencváros hazai pályán is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boystól, így a svájci csapat kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a magyar bajnok az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

Már háromnegyed órával a találkozó előtt fantasztikus hangulat uralkodott a szinte telt házas Groupama Arénában. Az FTC szurkolótábora ezúttal fehérbe öltözött, aminek a bevonuláskor nagy szerepe volt, mivel a tábor a Bajnokok Ligája egyik szimbólumát, a csillagos labdát megformázva köszöntötte a csapatokat, egyúttal jelezte, mindent megtesz azért, hogy kedvencei idén is a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján szerepeljenek.

A svájciak gyorsan lelohasztották a hangulatot, mivel már a negyedik percben megszerezték a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal. A Young Boys ezután visszaállt, de nem tudta sokáig őrizni az eredményt, mert kapusa nagyot hibázott, így a 18. percben egyenlített a Ferencváros. Az ellenfél rögtön felpörgött és néhány perccel később csak a kapufa mentette meg a magyar bajnokot. A hazaiak ugyanakkor gyorsan visszavették a kezdeményezést és nagy nyomás alá helyezték riválisukat, a 27. percben pedig egy szöglet után átvették a vezetést, ezzel döntetlenre alakítva a párharc állását. A szünetig picit megnyugodtak a kedélyek, újabb gól nem esett.

A fordulást követően a Young Boys vette át az irányítást, már a hazaiak térfelén letámadott és bő tíz perc után egyenlített. A 63. percben kis híján eldőlt a továbbjutás kérdése, de Ngamaleu fantasztikus emelése kijött a kapufáról, viszont így is nehéz helyzetbe került a Fradi, mivel pillanatokkal később Laidouni megkapta második sárga lapját.

A 72. percben újra lezárhatta volna a párharcot a Young Boys, de Dibusz életben tartotta a Ferencváros reményeit azzal, hogy kivédte Siebatcheu büntetőjét. A tíz emberrel futballozó zöld-fehérek a hajrában már nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, a svájciak viszont egy kontra végén az utolsó pillanatban betaláltak, így kettős győzelemmel jutottak a BL csoportkörébe, a magyar bajnok pedig az Európa-liga főtábláján folytathatja.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink