Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Rakétaháború Izraelben

Létrehozva:

Szerdáról csütörtökre virradóra is rakétákkal lőtték a palesztinok Izrael déli és középső részét – jelentette a helyi média. A rakéták mintegy 90 százalékát elfogják a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái, de éjjel Petah-Tikván közvetlen találat ért két épületet, melyekben többen könnyebben megsebesültek.

Már második éjszaka szólaltak meg a légvédelmi szirénák Izrael déli és középső részén is, a Gázai övezetet uraló szélsőséges iszlamista szervezetek, a Hamász és az Iszlám Dzsihád a jelentések szerint rakétákkal lőttek civil településeket.

A rakétaháború miatt az izraeli hatóságok lezárták a tel-avivi Ben Gurion repülőteret, az Izraelbe tartó gépeket átirányítják az Eilathoz közeli Ilan Ramon reptérre.

Az Izraelre kilőtt rakéták mintegy 90 százalékát elfogják a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái, de éjjel Petah-Tikván közvetlen találat ért két épületet, melyekben többen könnyebben megsebesültek.

Az izraeli hadsereg a rádió jelentése szerint újult erőkkel támadta csütörtökön a gázai katonai célpontokat, és a Hamász és az Iszlám Dzsihád hadi létesítményei mellett megkezdték a kormányzati célpontok lövését is. A katonai szóvivő szerint már sikerült nagyrészt megsemmisíteni a gázai fegyvergyártó létesítményeket.

Meghalt éjszaka az egyik szerda esti sebesült, egy ötéves kisfiú, aki az övezet melletti Szderotban életveszélyesen megsebesült, noha időben sikerült édesanyjával elérniük a védett betonszobát, de egy repesz oda is behatolt.

Csütörtökön is folytatódtak a zavargások a vegyes népességű, zsidók és arabok lakta városokban. Az ország középső részén, a Ben Gurion repülőtér közelében lévő Lódon reggel megkéseltek egy zsinagógába tartó zsidó férfit az utcákon gyülekező arab csoport tagjai. 

Az egész országban 374 embert tartóztattak le az éjszakai etnikai összetűzések alatt.

(Kiemelt kép: YOUSSEF MASSOUD / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink