Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Visszakerültek Zuglóba a botlatókövek, Várnai László vitte el őket

Létrehozva:

Várnai László | Fotó: zuglo.hu

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168.hu oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban vendégeskedett.

Az önkormányzatoknak szánt kompenzációból nem részesül Zugló, emiatt sok beruházás és felújítás elmarad – mondta a politikus.

A korábbi várakozásokkal ellentétben nem jelentette be vasárnap Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét a Magyar Szocialista Párt. Tóth Csaba korábban úgy nyilatkozott a KeljfelJancsiban, hogy amint az MSZP bemutatja miniszterelnök-jelöltjét, az egyéni jelöltek bejelentése is megkezdődik majd – ezzel ellentétben viszont már több helyen is nyilvánosságra hozták a jelöltjük kilétét. 

Zugló a múlt héten bejelentésre került, önkormányzatoknak járó kompenzációs pénzekből – a többi budapesti kerülethez hasonlóan – nem részesült. Ezzel kapcsolatban Horváth Csaba polgármesterrel csütörtökön tartanak majd közös sajtótájékoztatót – mondta Tóth Csaba. Hozzátette: bízott benne az önkormányzat, hogy kapnak pénzt a kompenzációból, ezzel a költségvetésben is kalkuláltak – ennek hiányában viszont sok fejlesztés, beruházás sorsa kérdésessé vált Tóth szerint, többek között a járda- és útfelújítások is elmaradnak idén.

A múlt hét folyamán furcsa bejelentést tett Tóth Csaba a Facebook-oldalán. Azt írta, a Róna utcából eltűnt kettő darab botlatókő, amelyet Horváth Csabával közösen helyeztek el korábban a 121-es számnál lévő épületnél. Tóth Csaba szerint valaki, arra hivatkozva, hogy az önkormányzattól jött, elvitte ezeket, majd később kiderült, hogy Várnai László, a Civil Zugló Egyesület önkormányzati képviselője volt ezért a felelős.

Az országgyűlési képviselő kijelentése után Fiala János felhívta Várnai Lászlót is, aki elmondta, valóban ő vitte el a botlatóköveket, azonban a körülmények teljesen mások voltak, mint ahogy azt a szocialista politikus lefestette. Kifejtette: két hete kapott lakossági bejelentést, miszerint két botlatókő a helyszínen maradt a bontási munkálatok után a Róna utcában. A helyi lakos megkeresésére az önkormányzati szervek nem küldtek választ, ezután döntött úgy Várnai, hogy megőrzi ezeket a köveket. Erről a kivitelezés építésvezetőjével is egyeztetett, és megbeszélték, hogy amint az aszfaltozás lezajlott, visszajuttatja a kockákat.

A Civil Zugló Egyesület képviselőjének elmondása szerint erre tegnapi sor is került a Róna utca 121-nél. Várnai szerint Tóth pontosan tudta, hogy nála vannak ezek a botlatókövek, és ennek tudatában kezdte el úgy kommunikálni a helyzetet, mintha ellopták volna. Hozzátette: magyarázatát többször is próbálta eljuttatni a képviselő Facebook-bejegyzései alá, azonban azokat mindig letörölték. Várnai szerint ez csak az újabb, a személye ellen irányuló lejáratókampány része, Tóth Csaba viszont ragaszkodott álláspontjához, miszerint Várnai illetéktelenül vitte el a botlatóköveket.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink