Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orosz aranyéremmel kezdődött a budapesti vizes Európa-bajnokság

Létrehozva:

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

A szinkronúszó vegyes párosok versenyében az Alekszandr Malcev, Maja Gurbanbergyijeva kettős győzött.

A minden idők legnagyobb „buborékában” tartott kéthetes Eb első napján a magyar műugró csapat hatodik helyen végzett, és egy kis rendezési malőr is becsúszott.

2020 úgy kezdődött, hogy megrendeztük a vízilabda Európa-bajnokságot, amelyet májusban követett volna az úszó, műúszó, műugró és nyílt vízi úszó Eb. Aztán a koronavírus közbeszólt, a verseny egy évet csúszott. Ám tegnap elkezdődött a viadal, amin a technikai személyzettel együtt csaknem négyezren vesznek részt.

Nem árt tehát az óvatosság: a Duna Arénába csak azok léphetnek be, akik akkreditáltak, két negatív koronavírusteszttel rendelkeznek, és beköltöznek a buborékon belüli szállodák egyikébe. A buborék a Duna Arénát, a Dagály strandot, a Lupa-tónál kialakított versenypályát, valamint hét szállodát foglal magában.

Ami az első napot illeti, a szinkronúszók vegyes páros versenye a 2015-ös világbajnokságon került be a programba, a mostani győztes, Alekszandr Malcev sorozatban a harmadik kontinensviadalán állhatott fel a dobogóra ebben a számban, ezúttal Maja Gurbanbergyijevával párban.

Az első napon rendezték a műugrók csapatversenyét is, amelyen a Szabó-Seri Lilla, Bóta Botond, Kun Patrícia összeállítású magyar csapat a norvégokat megelőzve a hatodik helyen végzett. A számot – amely 3 méteres és egyéni- és szinkronműugrásból, valamint egyéni és szinkrontoronyugrásból áll – az oroszok nyerték, megelőzve az olaszokat és a németeket.

A szinkronúszó párosok versenyének döntőjét is hétfőn rendezték volna, ám kűrjét csupán egyetlen páros tudta bemutatni, mert a vízalatti hangszórók „megadták magukat”. A szervezők úgy döntöttek, hogy valamikor az első hét folyamán újraindítják a mezőnyt.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink