Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A Manchester City történelme során első alkalommal jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe

Létrehozva:

Fotó: AFP / Paul Ellis

Az angolok legyőzték a végső győzelemről idén is csak álmodozó Paris Saint-Germain csapatát.

A City egy héttel ezelőtt Párizsban is győzni tudott, ám ettől még nem nyugodhattak meg az angolok. A PSG ugyanis az előző körben Münchenben, előtte pedig Barcelonában is nyert, utóbbi mérkőzésen négy gólt szerezve.

Nos, a franciák a tegnap meccsen semmit nem mutattak meg briliáns támadójátékukból, igaz, a 22 éves világbajnok, Kylian Mbappé vádlisérülése miatt csak a kispadon kapott helyet. Ennek ellenére a franciák nulla darab kaput eltaláló lövése értékelhetetlen teljesítmény, főleg annak tükrében, hogy Mauricio Pochettino csapatának legalább két gólt kellett szereznie ahhoz, hogy bármilyen esélye legyen a továbbjutásra.

Persze, ez a „kétgólos” felvetés a mérkőzés kezdetekor volt érvényben, és bár Mahrez tizenegyedik percben szerzett góljának pillanatában ez még így is maradt, a francia játékos 63. percben szerzett találatánál már négyre változott. És bár a futballban sok csodát láttunk már, most semmi esély nem volt a változásra. Főleg miután Di María ámokfutásba kezdett, és a Fernandinho ellen elkövetett belépőjének piros lap lett a jutalma.

A világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok argentin játékos kiállítása kissé felpörgette a hangulatot, így az utolsó 20 percben már nem az volt a kérdés, hogy a PSG ledolgozza-e hátrányát, hanem az, hogy Di Maria kiállítása után lesz-e még piros lap a meccsen. 

Végül nem lett, ahogy újabb gól sem, így kettős győzelmével a Manchester City története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Chelsea–Real Madrid párosítás győztese lesz az ellenfele. A madridi 1-1 után pedig egyáltalán nem esélytelen hogy a fináléban két angol csapat feszülhet majd egymásnak.

*

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó

Manchester City (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 2–0 (1–0).

Gólszerző: Mahrez a 11. és a 63. percben.

Továbbjutott: a Manchester City 4–1-es összesítéssel.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink