Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Uszony nélkül utazna az olimpiára Senánszky Petra

Létrehozva:

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Az uszonyos úszás királynője az olimpiát is megcélozza.

Senánszky Petrának minden esélye meg is van a szereplésre, igaz, uszonyok nélkül. A debreceni klasszis ugyanis ott lesz az úszó Európa-bajnokságon, ahol az olimpiai csapatban is bekerülhet.

Senánszky Petra 8 évesen kezdett úszni. Hamar kiderült, hogy van tehetsége az uszonyos- és búvárúszáshoz. 2003-ban lett először országos bajnok, azóta szinte megállíthatatlan. Többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes uszonyos úszó. A hazai és a nemzetközi sportélet meghatározó alakja, aki szó szerint megtestesíti korunk élsportolóját. Nem tűr megalkuvást, a saját határait pedig folyamatosan feszegeti. 

Amellett, hogy uszonyos úszóként világklasszis, a hagyományos, uszonyok nélküli úszásban is rendszeresen kipróbálja magát és komoly tervekkel tekint a jövőbe. A Duna Arénában rendezett országos bajnokságon 50 méteres és a 100 méteres gyorsúszásában ezüst, a 4×100-as vegyes gyorsváltóban pedig Gál Kincső, Holoda Péter és Sándor Benedek társaságában bronzérmet szerzett, és bekerült az Európa-bajnoki csapatba is. 

„Valóban biztossá vált, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságon tagja leszek a válogatottnak. Motivált vagyok, így természetesen bízom abban, hogy sikerül beverekednem magam az olimpiai csapatba. Úgy néz ki, hogy 50 és 100 méteres gyorsúszásban lehet esély arra, hogy olimpiai szintet ússzak, és ezzel kiharcoljam a tokiói indulási jogot – mondta Senánszky.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink