Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Menetelnek a magyar fallabda-tehetségek

Létrehozva:

Chukwu Hannah és Farkas Balázs a dobogó tetején. Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Farkas János edző szerint nemsokára mindkét tanítványa a világranglista legjobb száz játékosa között lesz.

Mint már szinte minden sportágban, a fallabdázóknál is rendeznek versenyeket. A legutóbb Tatabányán rendezett, 5000 dollár összdíjazású nemzetközi viadalon a nők között az egyik legnagyobb hazai tehetség Chukwu Hannah nyert, míg a férfiaknál Farkas Balázs lett az első.

Chukwu Hannah a közelmúltban kettős játékengedélyt szerzett, így februárban abban a reményben utazott ki Franciaországba, hogy végre bemutatkozhat a többszörös francia bajnokcsapat, a Mulhouse színeiben. A debütálás azonban elmaradt, hiszen a versenyző egy nappal a torna előtt pozitív koronavírustesztet produkált, és az sem vigasztalhatta, hogy végül a versenyt is elhalasztották. 

Alig egy hónappal később már nem sok látszott a fertőzés okozta kihagyásból: szettveszteség nélkül nyerte meg a tatabányai tornát. Mivel a zárt nemzetközi viadal Challenge Tour besorolású volt, az ifjú tehetség értékes világranglista pontokkal gazdagodik, ezáltal akár előrébb is léphet a ranglistán. 

Előrébb léphet a ranglistán a férfiak között nyertes Farkas Balázs is, aki szintén szettveszteség nélkül lett tornagyőztes. És ha Chukwu Hannahára azt mondtuk, hogy az ország egyik legnagyobb fallabdázó reménysége, akkor Farkas Balázsra ez hatványozottan igaz. Az ifjú tehetség korábban második helyen végzett a korosztályos Európa-bajnokságon, az elmúlt években pedig több nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményt. Sőt, immár a profi squash-versenysorozat, a PSA World Tour állomásain is az esélyesek között emlegetik.

Farkas János, a győztes fallabdázók edzője elmondta, hogy a Squashberek SE pályáin lejátszott viadalon szigorú Covid-protokollnak megfelelően igyekeztek minden előírást betartani.

„A világjárvány kellős közepén nem egyszerű versenyt rendezni, de örülök, hogy mindenki fegyelmezett volt, és az előírásokat betartották a játékosok és a stábtagok is” – mondta az edző, aki szerint nemsokára mindkét tanítványa a világranglista legjobb száz játékosa között lesz.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink