Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Saját oltási tervet dolgozott ki a főváros

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Harminc oltási pontot hoznának létre Budapesten a háziorvosi rendelőkön kívül. Helyszínenként egy nap alatt 3000 fő kaphatná meg a vakcinát.

„Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a főváros oltási tervét” – közölte Karácsony Gergely főpolgármester saját Facebook-oldalán csütörtökön. A terv hat pontból áll:

1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen 30 oltópontot jelölnének ki, ezzel is gyorsítva az eljárást. Számításaik szerint helyszínenként egy nap alatt 3000 főt lehetne beoltani.

2) A főváros vállalná, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával beoltják.

3) A főváros felajánlaná a tesztelés során használt időpontfoglaló rendszert az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Önkéntesekkel és rendészekkel is segítenék az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdenek az oltási hajlandóság növelése érdekében.

6) Oltást jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak erre a célra, ahol könnyen megoldható a mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása.

 

Legnépszerűbb cikkeink