Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mégis miniszterelnök-jelölt lehet Karácsony

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

Az Egyenes Beszédben nem zárta ki a lehetőséget.

A főpolgármester eddig többször cáfolta, hogy szeretne miniszterelnök-jelöltként indulni. Csütörtökön azonban azt mondta, ha lesz előválasztás, akkor lehet, hogy jelölt lesz.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről, mint mondta: sok a nyitott kérdés, de ő csak akkor lesz miniszterelnök-jelölt, ha lesz előválasztás. Ha valamilyen okból nem lesz előválasztás, akkor viszont biztos, hogy nem.

A műsorban szóba került a Lánchíd felújítása, és az is, hogy a főváros szeretne besegíteni az oltások lebonyolításába. „A főváros nem tud oltóanyaghoz jutni, a kormány igen. De a szervezési, logisztikai kapacitás, ami a tömeges oltakozáshoz kell, óriási. Szeretnének ebben segíteni” – mondta Karácsony Gergely.

Ami a Lánchíd felújításával kapcsolatos vitát illeti, a főpolgármester azt mondta: a kormány mindenről vitázni akar, ami a fővárosban történik. Karácsony furcsállotta, hogy miközben az atlétikai stadion 100 milliárddal több, mint tervezték, azon nem rugózik a kormány.

A főváros pénzügyi helyzete miatt a Lánchíd felújítását végül az Alagút nélkül tudják megkezdeni, ez 8 milliárddal olcsóbb lehet, mint az előző körben, de a Lánchíd 30 év után végre fel lesz újítva. Várják a többször megígért kormányzati hozzájárulást ehhez, ami 6 milliárd forint, nagyjából a beruházás áfatartalma.

PH

Legnépszerűbb cikkeink