Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Orbán szerint azért nem lehet Brüsszelre várni vakcina-ügyben, mert aki lassú, az életeket veszít

Létrehozva:

Aki viszont gyors, az életet ment.

A gyorsaságot nevezte a legfontosabbnak a koronavírus elleni vakcina beszerzésében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt cseh kollégájával, Andrej Babissal.

“Aki gyors, életet ment, aki lassú, életet veszít” – fogalmazott a közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy ezért nem lehet Brüsszelre várni, mert a brüsszeli vakcinabeszerzés lassú.

“Tanulni akarunk egymástól, hogy hogyan tudjuk felgyorsítani a vakcinabeszerzést” – mondta a kormányfő, miután megosztotta cseh hivatali partnerével az orosz és a kínai vakcina beszerzésével kapcsolatos magyar tapasztalatokat.

Arról is beszélt, hogy a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) gazdasági értelemben nagyon jól jöhetnek ki a járvány okozta megpróbáltatásból.

Andrej Babis cseh kormányfő a tájékoztatón azt mondta: A koronavírus elleni oltóanyag nem politikai, hanem biztonsági kérdés, így a vakcina származási helye sem tehető politikai kérdéssé.  A cseh politikus a közös sajtótájékoztatón kijelentette: a legjobb oltóanyag az, amelyik biztonságos és azonnal rendelkezésre áll. Elegendő vakcinával azonban jelenleg Csehország sem rendelkezik – tette hozzá.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink