Connect with us

Magyarország

Több mint 200 határsértőt tartóztattak föl fél nap alatt Csongrád-Csanád megyében

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Egy kisteherautó csomagteréből 19 szír állampolgár került elő.    

217 határsértővel szemben intézkedtek szerda reggeltől 12 óra alatt Csongrád-Csanád megyében, a rendőrök elfogtak egy embercsempészt is, aki 19 migránst szállított egy kisteherautóban – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a járőrök 38 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged, Ferencszállás, Röszke, Maroslele, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, palesztin, ghánai, marokkói, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök délután fél négykor ellenőriztek egy 22 éves magyar férfi vezette kisteherautót Szeged-Szőregen. A jármű csomagterében 19 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás – tudatta a százados.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során délelőtt öt – magát afgán állampolgárnak valló – határsértőt találtak megbújva egy török kamionban. Velük szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el – közölte a szóvivő. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink