Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Moldovai embercsempészt fogtak el az M0-son

Létrehozva:

Képünk illusztráció. / Forrás: Shutterstock

Elfogtak egy moldáv embercsempészt és 13 migránst a Pest megyei rendőrök kedd éjjel az M0-s autóút egyik pihenőjénél – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A jármű utasait a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztályának információi alapján igazoltatták. A 13 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt – akinek egy román társa is volt – embercsempészés gyanújával, az utasokat tiltott határátlépés miatt állítják elő a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A police.hu későbbi közlése szerint elfogtak egy moldovai embercsempészt az M1-es autópályán is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Fejér megyei rendőrökkel együttműködve – szintén a székesfehérvári tipp alapján – egy magyar vámrendszámos személygépkocsit ellenőriztek a Győr felé vezető oldalon, a 34-es kilométerszelvényben. Az autóban hét, magát szintén szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, őket a sofőrrel együtt előállították Fejér megyében.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink