Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A DK üzent: adja oda a kormány a beígért támogatást a vendéglátósoknak

Létrehozva:

A DK szerint a kormány csak üzenget és fenyegetőzik.

Üzengetés és fenyegetőzés helyett a kormány adja oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Varju László a DK közösségi oldalán közzétett videóban érthetőnek nevezte, hogy a vendéglátósok egyre gyakrabban és egyre elkeseredettebben nyilatkoznak a koronavírus-járvány miatti lezárásokról.

Azt mondta: attól, hogy a miniszterelnök a Kossuth rádióban „szankciókat harsog”, az operatív törzs türelmet kér, a többi kormánytag pedig „sugárban hazudik”, nem fogják túlélni a vállalkozók a válságot.

Varju László úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány kitörése tavaly az egész világon sokkolóan hatott, a hirtelen jött leállás és veszélyhelyzet „ismeretlen élmény volt” a mai kor embere számára. De a felelős kormányzatok Európa-szerte képesek voltak gyorsan reagálni, hogy megmentsék a csődtől a vállalkozásokat és a munkavállalókat – tette hozzá.

A DK politikusa példaként említette a segítségre a bértámogatást. Magyarországon azonban már maga a támogatás igénylése is „kész akadálypálya”, de rengeteg panasz érkezik „bennragadt húszmilliárdnyi támogatásról” is – emelte ki.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink