Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Novák Katalint feljelentette a DK a pápánál

Létrehozva:

Feljelentette a DK Ferenc pápánál Novák Katalint, miután a köztársasági elnök a pápalátogatására hivatkozva adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil elítélt ex-igazgató helyettesének és bűnsegédjének.

A DK képviselője levelet írt a pápának, melyben leírják, hogy az egyházfő nevét felhasználva kinek adott kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnök. Kálmán Olga azért küldte el a levelet, mert tájékoztatni szeretné az esetről Ferenc pápát. A DK képviselőnője szerint „semmiféle bűn szolgálatában, annak leplezésében nem lehet Jézus szolgálójának nevét felhasználni” – írja az ACNews.

A napokban derült ki, hogy Novák Katalin még tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének. Az intézmény igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, míg helyettese K. Endrét, kényszerítés miatt ítélték több mint 3 év börtönre, mert a volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

A kegyelmi döntés csak azért derült ki, mert az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan harmadfokon is megtámadta a börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott, amikor meghozták a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe. A Kúria egyébként helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

444: otthonosan mozog a felcsúti fideszes körökben K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő forrás a bicskei gyermekotthon volt igazgatójáról és igazgatóhelyetteséről.

Az említett gyermekotthon lakói rendszeres vendégek voltak a miniszterelnök falujában akkoriban épülgető Puskás Ferenc Akadémián. A 444.hu felidézi, hogy 2015-ben a gyermekotthonban birkózó edzések is kezdődtek, ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. A cikk szerint Tompos Márton, a Momentum politikusa Facebook bejegyzésében emlékeztet: ezt az egyesületet Orbán Viktor öccse, ifj. Orbán Győző hozta létre 2009-ben. Ő volt az egyesület tiszteletbeli elnöke akkor is, amikor Bicskén szerepet vállaltak. A NIKÉ aztán 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.

„Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtt felállított kordonra

A 24.hu beszámolója szerint a Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a köztársasági elnök hivatala elé. A vasárnapi akció itt nem ért véget, mert „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtti kordonra. A párt közleményben azt írja, azért tették mindezt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet. A Momentum péntekre tüntetést szervez a Sándor-palota elé.

Novák Katalin „Szégyellje magát”– ezt üzente a bicskei pedofilügyet kirobbantó gyermekotthon egykori lakója

„Nehezen felfogható, hogy a köztársasági elnök döntése szerint kegyelemre érdemes az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben” – fogalmazott Julián. Arra a kérdésre, hogy mit üzenne most Novák Katalinnak, azt válaszolta: Szégyellje magát!

Az áldozatokat korábban képviselő ügyvéd, Gál András a Híradóban arra hívta fel a figyelmet, hogy „az igazgató az első bejelentés után még 5 évig naponta szexuális cselekményeket végezhetett a kiszolgáltatott, néha fogyatékos kiskorúakkal. Az erről éveken át tudó, és azt leplezni próbáló pszichológusnak adott kegyelem a sértettek, a sértetti képviselet és a bíróságok arcul köpése – írta a Hvg.

Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27-én állította be az egy nap alatt adott kegyelmek rekordját 22 döntéssel, amit a pápalátogatás miatt alkalmazott ilyen „széles körben”. A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója mellett ezen napon kapott kegyelmet Budaházy György is.

(Kiemelt képünkön: Novák Katalin köztársasági elnök. Fotó: Fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink