Connect with us

Magyarország

Kétezer ember oltására elegendő vakcinát kap szerdán a Honvédkórház

Létrehozva:

Csaknem kétezer ember oltására elegendő koronavírus elleni vakcinát kap szerdán a Honvédkórház – mondta az intézmény oltóközpontjának vezetője a közmédiának nyilatkozva.

Varga Annamária elmondta: egészségügyi dolgozókat oltanak. Most nagyrészt külső egészségügyi szolgáltatók dolgozóit oltják, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának dolgozóinak nagy része pedig már a második oltását fogja kapni. Kitért arra is, hogy a külső szolgáltatók egészségügyi dolgozói call centeren keresztül, több telefonszámon, illetve e-mailben tudnak jelentkezni a Honvédkórházba oltásra.

Az oltóközpont vezetője azt mondta: ezen héten sajnos kevesebb vakcinát kapnak, mint korábban.

Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója a hét elején az MTI-nek adott interjújában azt mondta: 3833 munkavállalójuk közül 460-an estek át a fertőzésen három hónapon belül, őket leszámítva jól állnak az átoltottsággal. Annak a dolgozónak, aki nem kéri az oltást, erről nyilatkoznia kell – mondta a főigazgató, kiemelve: tájékoztatókkal, bátorító kampányokkal motiválják a dolgozókat, hogy kérjék az oltást. A főigazgató szerint ez nekik “erkölcsi kötelességük”.

“A kórházba az emberek azért jönnek, hogy gyógyuljanak, nem azért, hogy az egészségügyi személyzettől vírusfertőzést kapjanak, pláne nem egy olyan vírusfertőzést, ami megelőzhető” – jelentette ki.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink