Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Az EU és a NATO is szorosabb együttműködést vár Biden hivatalba lépésétől

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok szorosabbá tételén kíván dolgozni a NATO és az Európai Unió a megválasztott amerikai elnökkel, Joe Bidennel – emelte ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedd esti Twitter-üzenetében, amelyet azt követően tett közzé, hogy Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével munkavacsorán megvitatta a transzatlanti kapcsolatok jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.

Az Egyesült Államok 46. elnökét, Joe Bident szerdán iktatják be hivatalába. Stoltenberg szerint a NATO és az EU örül annak, hogy együtt dolgozhat Bidennel ezekben az időkben, amikor olyan nemzetközi kihívásokkal kerültek szembe, amelyeket egyik fél sem tud egyedül megoldani.

A főtitkár bejelentette, hogy egy később bejelentendő időpontban NATO-csúcstalálkozót tartanak, amelyre meghívták Bident. Charles Michel pedig javaslatot tett arra, hogy rendezzenek csúcstalálkozót az uniós vezetők és az amerikai elnök között is. A keddi brüsszeli találkozón jelen volt Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink