Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Nagyot javultak az ukrán járványadatok, de a látszat csal

Létrehozva:

Ötezer új fertőzöttel majdnem felére zuhant az új esetek száma a szomszédos Ukrajnában. Igaz, a tesztek száma még nagyobbat csökkent: bő 50 ezerről 18 ezerrel. 

Ukrajnában mintegy ötezer új koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel az új év első napján, csaknem feleannyit, mint az előző két napban, valamint 51 elhunytat egy nap alatt, ami hosszú ideje a legkevesebb – derült ki a hatóságok által szombaton közölt adatokból.

A hivatalosan közölt adatok szerint az év első napján 5038 esettel 1 069 517-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az újabb 51 áldozattal 18 731-re. Eddig 722 615-en gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem 2400-zal, 328 171-re nőtt. Egy hete először nőtt megint az aktív betegek száma. Az elhunytaké korábban kétszáz fölött volt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, az elmúlt napon kevesebb mint 18 ezer koronavírustesztet végeztek el az országban – jelentette az UNIAN hírügynökség, megjegyezve, hogy december 31-én több mint 50 ezer tesztet végeztek.

Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban is a korábbinál jóval kevesebb új fertőzöttet, 293-at és hét elhunytat jegyeztek fel – közölte Vitalij Klicsko főpolgármester. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 12 600-at, az elhunytaké pedig 1942-re emelkedett.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink