Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Hadházy: Tízszeres túlárazás történt a sátoraljaújhelyi maszkkészítő gép vásárlásakor

Létrehozva:

Ezt a BVOP maga mutatta ki sajátos módon.

Érdekes és leleplező kettősségre hívja fel a figyelmet Hadházy Ákos független képviselő Facebook-posztjában. Korábban írt a sátoraljaújhelyi börtönben dolgozó maszkkészítő gyártósorról. Erről azt mondták Orbánnak az üzem meglátogatásakor, hogy havi 2,8 millió maszkot tud készíteni, de 450 ezer volt az eddigi maximuma.

Ami most kiderült – a BVOP saját adatközléséből – , hogy a büntetés-végrehajtásnak van egy másik ilyen maszkkészítő gyártósora, mégpedig Kiskuhalason. Ez 8-900 ezer darabot tud legyártani havonta, tehát kétszer akkora a kapacitása. Ezért a BVOP 46 millió forintot fizetett (ez két gépsor, tehát darabja 23  millió), míg a sátoraljaújhelyiért 210 milliót. Ez tízszeres túlárazás, mondja Hadházy. 

A kiskunhalasi gépeket amúgy normális, piaci cégtől vette a BVOP, a sátoraljaújhelyit viszont „a Judo Szövetség kamu cégétől vette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ”, mondja a képviselő. 

Ezeket az adatokat is csatolni fogja a feljelentéséhez, az ügyben a Pest Megyei RFK feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink