Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Fizikai erővel távolították el a rendőrök Hadházy Ákost

Létrehozva:

Erővel távolították el a rendőrök a Várszínház elől Hadházy Ákost és a Momentum politikusait, akik szerda reggel immár harmadik alkalommal bontották le az ott felállított kordont annak a tiltakozásnak a részeképpen, amiben hét pontban megfogalmazott követeléseiket akarták hangsúlyozni.

„Nem sokáig bírta idegekkel a hatalom, rendőri erővel szorított ki minket a Várszínház elől, hogy visszaépíthessék a kordont, a hazugság és az arrogancia szimbólumát. Ráadásul a rendőrség a képviselők mentelmi jogát semmibe véve, fizikai erővel távolodott el bennünket” – írta a Hadházy Ákos véres arcú fotójával kísért Facebook posztjában, akit ez nem bátorított el, ígéretet tett arra, hogy majd lebontják újra. Legutóbb március 14-én hajtották végre az akciót.

„A lényeg nem is maga a kordonbontás, hanem annak a hét pontnak a hangsúlyozása, amely követelések teljesülése nélkül nem beszélhetünk szabad és tiszta választásokról!”

 – emelte ki Hadházy. Szerinte a propaganda majd azt fogja mondani, hogy botránypolitizálást folytat, de ő úgy véli, ez nem ez a botrány, hanem az, ahogyan „a Fidesz 13 év alatt megszüntette a szabad, tisztességes választások lehetőségét.”

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke kijelentette, hogy ezzel az akcióval a hatalomnak üzennek, „a sajtó szabadságának a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását” követelik és elvárják, hogy „szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül ugyanis nincs szabad választás” legyen. Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője közölte, hogy a jövőben nem csak a sajtó munkatársait értesítik, de széles körben is meghirdetik a hasonló akcióikat.

Egy korábbi posztjában Hadházy Ákos arról számolt be, sikerült levideóznia, ahogy Varga Judit miniszterasszony a hátsó ajtón keresztül ment be az épületbe. A videó alá egy későbbi kommentben viszont mosolygós smileyval adta követői tudtára, hogy Lázár János nem volt szégyenlős, besétált a bejárati ajtón.

(Kiemelt képünk: A rendőrök eltávolítják a Várszínház elé felállított, általa lebontott kordontól Hadházy Ákost. Forrás: Hadházy Ákos Facebook.)

Legnépszerűbb cikkeink