Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Megjelent Franciaországban is a Nagy-Britanniában azonosított mutáció

Létrehozva:

A francia egészségügyi minisztérium pénteken jelezte, hogy a kórokozó új változatát egy Londonból hazatért francia állampolgár szervezetében mutatták ki.

Megjelent Franciaországban és Japánban is a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított mutációja – közölték az illetékes hatóságok.

A francia egészségügyi minisztérium pénteken jelezte, hogy a kórokozó új változatát egy Londonból hazatért francia állampolgár szervezetében mutatták ki. A férfi múlt szombaton érkezett a brit fővárosból. A tájékoztatás szerint jelenleg jól érzi magát, önkéntes karanténban van.

Az eddig ismert koronavírus-változatoknál jóval könnyebben terjedő új mutációt Tours városából jelentették.

Péntek este Tamura Norihisza japán egészségügyi tárcavezető tett bejelentést arról, hogy a szigetországban is kimutatták a vírusmutációt. Arról számolt be, hogy december 18-a és 21-e között Nagy-Britanniából érkezett öt fertőzöttet helyeztek karanténba. Egy hatvanas éveiben járó férfinál jelentkeztek panaszok, de a másik négy ember tünetmentes.

Japán csütörtökön rendelt el beutazási tilalmat az Egyesült Királyságból érkezőkkel szemben. Jelenleg csak japán állampolgárok, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek utazhatnak be a szigetország területére, és megérkezésüket követően kötelező kéthetes karanténba kell vonulniuk.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink