Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elvitte a rendőrség Gődény Györgyöt

Létrehozva:

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen eljárás indul ellene, ha indul.

A vírus létezését és a maszkviselés fontosságát vitató Gődény Györgyöt elvitték ma hajnalban a nemzeti nyomozóiroda emberei, írja a férfi felesége a Facebookon. A 444 szúrta ki, hogy a bejegyzés szerint házkutatást is végeztek náluk.

„Biztos tudtok róla, hogy már jó ideje aljas támadásoknak vagyunk kitéve. De a mai nap ennél tovább mentek, és a családunk életébe már közvetlenül is beavatkozva, hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…” – írta Melina.

„Mutassuk meg azt, hogy megfélemlítéssel és lejáratással mi nem vagyunk eltántoríthatók! Az idő bennünket igazol és az erő is velünk van” – tette hozzá.

A férfi tevékenységére egyébként nemrég a párbeszédes Kocsis-Cake panaszkodott egy legfelsőbb ügyésznek írt levelében. A levelet Polt Péter feljelentésnek értelmezte, és azt továbbította a hatóságoknak.

Az ügyre Gál Kristóf rendőrségi szóvivő is utalt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Ő elmondta: a Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a készenléti rendőrség péntek reggel négy olyan személy lakásán tartott házkutatásokat, akik vírusszkeptikus tartalmakat terjesztettek az interneten. Több informatikai eszközt és adathordozót is lefoglaltak, ezeket most vizsgálják. A hetek óta tartó nyomozás rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt folyik, de felmerülhet a hatóságok elleni uszítás.

Így valószínűleg nem Kocsis-Cake levele volt az indító ok, mivel ő Gődénnyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy pártja még nem fizette vissza a választások előtt kapott állami támogatást. Gál megerősítette: a rendőség az eljárást saját észlelése alapján, és nem feljelentés nyomán indította.

Legnépszerűbb cikkeink