Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A buszpályaudvaron nézegette az eladásra kínált pisztolyt, lebukott

Létrehozva:

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén áprilisban Szegeden egy tűzfegyvert adott el ismerősének.

A vádirat szerint a férfi április 10-én a kora délutáni órákban találkozott össze egy alkalmi ismerősével Szegeden, a Mars téren. A találkozó során felajánlotta ismerősének, hogy 4 ezer forintért elad neki egy német gyártmányú pisztolyt. A megegyezés és a pisztoly átadását követően együtt elindultak, de még a buszmegállóban a vevő a fegyvert többször elővette, nézegette, hol a nadrágja első, hol pedig hátsó részébe tette. A megállóban várakozók közül többen észrevették a vádlottak tevékenységét és értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két férfit a közeli utcákban igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyköteles, mellyel a vádlottak egyike sem rendelkezett. A járási ügyészség a két férfival szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak többszörösen büntetett előéletűek, egyikük ráadásul visszaesőként követte el a vád tárgyává tett cselekményt.

Legnépszerűbb cikkeink