Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magát okolja az anya a győri késelős fiú tette miatt

Létrehozva:

Elkezdődött a győri késelő diák pere, miután a korábbi előkészítő tárgyaláson nem fogadta el a büntetés kiszabását. 

Tavaly decemberben érkeztek nagy erőkkel a rendőrök az egyik győri gimnázium elé, mert ott az egyik diák dühében egy késsel megszúrta a fizikatanárát. Az egyébként jó tanuló diák egy hármast kapott, ettől lett dühös. Azt mondta a bíróságon, hogy nem emlékszik az esetre, de abban biztos, nem készült a támadásra.

„Fenyegetésnek nem mondanám, amit mondtam. Inkább hirtelen felindulás, nem gondoltam komolyan, amit mondtam, és ezt a pengemutogatásos dolgot sem – mondta az ATV Híradójának a diák, és hozzátette, hogy nem emlékszik a támadásra.

A fiatal támadó a börtönből bocsánatot kért a megtámadott tanárától. Később az előkészítő ülésen nem fogadta el az ott felajánlott büntetést, ezért került bíróság elé. Itt az édesanyját is meghallgatták, aki azt mondta, hogy ő a hibás az esetért.

„Nem ismertem fel az autizmusát. Nem az okozta a cselekményét, hanem a megnemértettsége. A folyamatos stressz, ami annyira kikészítette, hogy az orvosok által leírt kimerültségi szakaszba került, de annak örülünk, hogy nem vesztettük el. Ezért gondoljuk azt, hogy a történtekért én vagyok a felelős” – nyilatkozta az anya.

A fiú azt, hogy megtámadta és megszúrta a tanárát, beismerte, de tagadja, hogy mindezt előre kitervelten tette volna. Ő azt állítja, hogy hirtelen felindulásból támadt a tanárára. A bíróság később hoz ítéletet.

Legnépszerűbb cikkeink