Connect with us

Magyarország

Félholtra verték brigádvezetőjüket, mert nem hívta meg őket kávézni

Létrehozva:

Egy négytagú brigád pöccent be, csak a szerencsén múlott, hogy nem lettek a brigádvezető sérülései életveszélyesek.

Augusztus elején egy négytagú brigád a vezetőjükkel egy építkezésre menet megállt kávézni, írja a 24.hu, ahol a munkások felvetették a brigádvezetőnek, hívja meg őket kávéra. Az visszautasította ezt, mondván, adott nekik már pénzt ételre, italra. A munkások ezen felháborodtak, először beárulták hamisan a főnöküket annak főnökénél, hogy kocsmába ment, majd az építkezésen a legfiatalabb munkás veszekedni kezdett, a brigádvezető odébb tolta, hogy folytathassa a munkát.

Ezután a brigád négy tagja verni kezdte, a perceken át tartó ütlegelés után autóval elmentek a helyszínről. A brigádvezető nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, csak a szerencsén múlott, hogy nem lettek életveszélyes sérülései. A bíróság társtettesként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek a munkásokat.

A legidősebb férfit 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a Monori Járásbíróság korábbi ítéletét – 1 év fogházbüntetés – végrehajtani. Idősebb testvére vonatkozásában a bíróság hatályon kívül helyezte a Ceglédi Járásbíróság korábbi ítéletének próbára bocsátást kimondó részét, és halmazati büntetésül 1 év és hat hónap börtönre ítélte a férfit. A legfiatalabb fivér 1 év és 2 hónap börtönt kapott, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették. Fiatalkorú unokatestvérüket 1 év szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételére. A legidősebb férfi, illetve legfiatalabb testvére és védőik enyhítésért fellebbeztek, míg a másik két elkövető és védőik tudomásul vették a döntést.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink