Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

40 ezer forint pluszpénzt kapnak a tescós dolgozók

Létrehozva:

Mert az évvégi hajtásra még rájön a járványügyi szigorításból fakadó pluszmunka. 

Az év utolsó hónapjára a Tesco extra bónuszt fizet minden magyarországi áruházi dolgozójának, elismerve, hogy a szokásos ünnepi megterhelés mellett a járványhelyzet várhatóan tovább fokozza a rájuk nehezedő nyomást – értesült keddi száma szerint a Magyar Nemzet, amit az MTI szemlézett.

    Az áruházlánc megközelítőleg negyvenezer forintnak megfelelő pluszösszeggel ismeri el a dolgozók decemberi munkáját, a jutalmat a januári fizetéssel kapják kézhez – írta a lap a vállalat bejelentésére hivatkozva.

    Azt is bejelentették a munkavállalóknak, hogy újra bevezetik az éjszakai árufeltöltést a hipermarketekben, az átmeneti intézkedést a vírushelyzet indokolja. Az éjszakai műszakot évekkel ezelőtt megszüntették, most azonban arról döntöttek, hogy így is biztosítják a fertőzésveszély kockázatának minimalizálását az év végi tumultusban, amikor az üzletek dolgozóinak a megnövekedett áruforgalomban kell pótolniuk a fogyatkozó termékeket a polcokon.

    Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke üdvözölte az áruházlánc „előrelátó döntését”. Felhívta a figyelmet arra: továbbra is elsődleges az egészségvédelem mind a dolgozók, mind a vásárlók szempontjából.

    „Nem lenne szerencsés, ha a bónusz kifizetése arra ösztönözné a munkavállalók egy részét, hogy betegen is bemenjenek dolgozni, az egyéni védekezés felelőssége mindenkit szigorúan kötelez az önmérsékletre. Ezzel együtt úgy látjuk, a kilátásba helyezett munkáltatói elismerés híre, a januári fizetésekkel érkező pluszforintok az érintetteket megerősítik a kitartásukban” – fogalmazott.

    Az elnök hangoztatta azt is: „A legfontosabb az, hogy megmaradjanak a munkahelyek, és az aktív munkavállalók a legkevesebb kockázat mellett végezzék naponta a munkájukat, hogy az ország, azon belül a lakossági alapellátás leállás nélkül működni tudjon.”

Legnépszerűbb cikkeink