Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Fekete Zsolt, a salgótarjáni polgármester is koronavírusos

Létrehozva:

Ő és három közvetlen munkatársa is elkapta a betegséget.

Koronavírusos lett Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt, ezt közösségi oldalán jelentette be kedden, írja az MTI.

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület–DK–Jobbik–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd–Tarjáni Városlakó Egyesület) azt írta, három közvetlen kollégája koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért mindannyiukon PCR-tesztet végeztek, és a hétfő este kézhez kapott eredmények azt mutatják, mind a négyen elkapták a vírust.

A városvezető közölte, hogy tünetmentes, otthonról dolgozik, munkatársai pedig lábadoznak.

Keddtől a salgótarjáni polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel, a hivatal irodáit fertőtlenítik.

Fekete Zsolt arra kért minden salgótarjánit, hogy vegye komolyan a kormány és az operatív törzs által hozott szabályokat.

„Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak, erősen növekszik a fertőzöttek száma, és sajnos a halálozásoké is. Kérek mindenkit, viseljen maszkot!” – írta.

Nógrád megyében korábban Csach Gábor (Fidesz–KDNP), Balassagyarmat polgármestere is bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő október 24-én kapta meg a pozitív teszteredményt, akkor közösségi oldalán azt írta, alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyul otthon, állapota stabil.

A polgármesterrel együtt öten kerültek karanténba, kettejük tesztje lett pozitív. Balassagyarmaton október 29-től visszavonásig korlátozták az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink