Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Bangladesben felgyújtottak egy embert a muszlimok, mert szerintük megsértette a szent könyveket

Létrehozva:

Bangladesi utcakép

Halálra égett egy ember Banglades északi részén, akit  azért gyújtott fel a feldühödött tömeg, mert állítólag megsértette az iszlám szent könyveit egy mecsetben.

A rendőrség közlése szerint a fővárostól, Dakkától több mint 300 kilométerre fekvő észak-bangladesi Burimari nevű településen két férfi azt mondta a helyi mecset imámjának, hogy iszlamista harcosok illegális fegyvereket rejthettek el az épületben – közölte egy rendőr.

A két férfi elkezdte keresni a fegyvereket egy polcon, amelyen a Koránt és a hadíszt – részben Mohamed próféta kinyilatkoztatásait tartalmazó gyűjteményt – tartották.  Az imám ezt tiszteletlennek tartotta a szent könyvekre nézve.

A két férfit helyi lakosok bezárták egy szobába. Ezt követően feldühödött muszlimok százai siettek a helyszínre, akik elvitték az egyik férfit egy közeli területre, ahol összeverték és felgyújtották őt – mondta a rendőr. A férfi elszenesedett holttestére a rendőrség később rátalált – közölte egy helyi kormánytisztviselő. A tömeg az „Allahu akbar”-t (Isten hatalmas, arabul) skandálta, miközben a férfit felgyújtották – tette hozzá. Az erről készült felvétel futótűzként terjedt el a közösségi médiában.

 

Legnépszerűbb cikkeink