Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Olyan sok a lélegeztetőgép, hogy a külügyminisztérium eladna nyolcezer darabot

Létrehozva:

Tavasz óta a külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vett, de most úgy tűnik, hogy a gépekből „túlvásárolta” magát az állam. A hvg.hu azt írja: a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt a feladatot adta a külképviseleteknek, hogy próbáljanak meg eladni nyolcezer gépet, méghozzá beszerzési áron.

A portál megkérdezte a tárcától, hogy valóban akarnak-e értékesíteni lélegeztetőgépeket a külképviseletek segítségével. Ha igen, akkor mennyit, milyen típúsú gépeket és milyen áron. A minisztérium válaszában azt írta, hogy „a stratégiai készleteken felüli gépeket” valóban megpróbálják értékesíteni, ez a folyamat jelenleg is zajlik. A tárca szerint erről korábban a sajtónak is beszámoltak.

A minisztérium nem árulta el a lapnak, milyen  milyen típusú gépeket és milyen áron akarnak értékesíteni. Megismételték viszont, hogy a lélegeztetőgépekért elképesztő verseny folyt a nemzetközi piacon, ebben a versenyben kellett helytállniuk, Magyarországon semmilyen körülmények között nem fordulhat elő az, hogy valakinek nem jut lélegeztetőgép a megfelelő számú gép rendelkezésre áll.

Legnépszerűbb cikkeink