Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Amatőr embercsempészt ítéltek el Nagykanizsán

Létrehozva:

A csomagtartóban akarta Letenyénél nyaralási céllal Horvátországba csempészni barátnőjét egy szlovák férfi, akit embercsempészés miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt a Nagykanizsa Járásbíróság.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t kedden arról tájékoztatta, hogy egy 35 éves szlovák férfi és szlovák barátnője szeptember 30-án indult el horvátországi nyaralásra szlovákiai otthonából. A nőnek korábban elvesztek a személyes okmányai, ezért csak a személyi adatairól szóló rendőrségi igazolással rendelkezett, ami határátlépésre nem jogosít.

A pár autóval Rajkánál lépett Magyarország területére, majd Letenyénél akartak Horvátországba utazni, az útlevél-ellenőrzés során azonban visszafordították őket a nő okmányainak hiánya miatt. A pár a legközelebbi autópálya-lehajtónál megállt, hogy a nő a csomagtartóban elbújhasson.

A férfi ismét a letenyei autópálya-átkelőnél próbált Horvátországba jutni, az autó átvizsgálása során azonban az útlevélkezelő felfedezte a csomagtartóba rejtőzött nőt. A rendőrség közlése szerint a nő egy szúnyoghálóval volt letakarva.

A Zalaegerszegi Törvényszék kedden azt közölte: a férfit a Nagykanizsai Járásbíróság embercsempészés miatt nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélte. A döntést a vádlott és az ügyész is elfogadta.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt/A fotó illusztráció

Legnépszerűbb cikkeink