Connect with us

Magyarország

Már 23 budapesti csomóponton van lehetőség kézfertőtlenítésre

Létrehozva:

A BKK fokozza a készülékek kitelepítését.

Már huszonhárom forgalmas csomóponton van kézfertőtlenítő – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t. Szeptember vége óta már tizenhárom forgalmas metróállomás bejáratánál (Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Déli pályaudvar, Kelenföld vasútállomás, Keleti pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér, Nagyvárad tér, Nyugati pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, Széll Kálmán tér, Újpest-központ) található kézfertőtlenítő állomás.

Mostantól pedig már a kisföldalatti Oktogon és Mexikói út állomásánál, a 3-as metró Göncz Árpád városközpont és Lehel tér állomásánál, valamint a 4-es metró Fővám tér és Újbuda-központ állomásánál is van ilyen készülék – közölték. Három helyre – a Deák Ferenc téren a 2-es metró bejáratához, a Kálvin téren a 3-as metró bejáratához, a Keleti pályaudvarnál a 2-es metró bejáratához – pedig újabb berendezéseket telepítettek – írták.

A közlemény szerint az utazók szívesen használják ezeket az eszközöket: szeptember 25. óta mintegy száz liter vírusölő hatású kézfertőtlenítő folyadék fogyott el belőlük.

 

Legnépszerűbb cikkeink