Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Őrizetbe vették Szabó Bálintot

Létrehozva:

Lekapcsolták a rendőrök a szegedi ellenzéki önkormányzati képviselőt a mai tárgyalása után.

Két tárgyaláson is meg kellett jelennie hétfőn a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon Szabó Bálint szegedi ellenzéki önkormányzati képviselőnek, aki a térség erős emberei közül Lázár János hódmezővásárhelyi képviselőhöz áll a legközelebb. „Mindkét tárgyalás botrányosan ért véget, pontosabban szakadt félbe: Szabó szerint a bíróság és a bírónő is elfogult, ezért kivonult a tárgyalásokról. A második után a rendőrök őrizetbe vették” – írta meg a szeged.hu.

Ehhez a Tisza-parti önkormányzat internetes portálja hozzátette: „kétszeres elfogatóparancs van, illetve volt érvényben mától Szabó Bálint önkormányzati képviselő ellen, akinek két büntetőtárgyalása is volt egymás után a hétfőn a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon. A második után őrizetbe vették a rendőrök, és elszállították egy civilnek látszó fehér furgonnal.”

Legutóbb a pénteki szegedi közgyűlésen vétette észre magát Szabó Bálint, aki az előzetes letartóztatásban lévő képviselőtársa, Joób Márton ügyében érdeklődött Botka László polgármesternél, írta meg a Narancs.hu. Szabó kérte, hogy a távollévő képviselő miatt tartsanak Szegeden rendkívüli közgyűlést, indítványa azonban nem kapott többséget.

Legnépszerűbb cikkeink