Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lázárhoz közeli lapban gyalázzák Navracsics Tibort

Létrehozva:

Az elmúlt hét napban a negyedik legnagyobb magyar közéleti hirdető a Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi Promenad24 volt Facebookon. A Meta adatai szerint február 24-e óta összesen 2,2-2,5 millió forintot költöttek olyan cikkek hirdetésére, amelyek Navracsics Tibort gyalázzák – írja a Telex.

A helyi portál a cikkeket fővárosi és országos közönségnek is célozta, és mintegy 5,6 millió megjelenést értek el a hirdetéssel. Az adatokból az látszik, hogy az elmúlt hét napban többet költöttek hirdetésre, mint Orbán Viktor vagy a megafonos Bohár Dániel. Csak a magyar kormány, Dér Stefi és az Origo tudta beelőzni költekezésben Lázárék helyi lapját.

A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg az első cikk február 17-én a lapban. A névtelen szerző azt kifogásolta, hogy a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az elmúlt hetekben többször is kezet fogott Márki-Zay Péterrel, az ellenzéki pártok korábbi miniszterelnök-jelöltjével, aki a találkozókról közös fotókat osztott meg a Facebook-oldalán.

„A jelek szerint Navracsicsnál valami gond lehet az iránytűvel. Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem”

– fogalmazott a szerző, aki szerint a két politikus kézfogása azt mutatja, hogy a miniszter nem lát jól a pályán.

Ennél is tovább jut az egy nappal később Kinek is ad pénzt Navracsics Tibor? címmel megjelent cikk. A két politikus különös barátsága kapcsán „egyre élesebben merül fel a kérdés: mire föl a széles mosollyal kísért meleg kézfogások, hol a határa a politikában a korrektségnek?”

A szerző szerint a miniszter téved, ha azt hiszi, hogy a kormánypárti szavazók szimpátiáját elnyerheti azáltal, hogy „a nyitottság, a kompromisszumok embereként simogatja a balliberális városvezetőt, s kész vele együttműködni”. A Fidesz támogatói ugyanis nem ostobák, így „nem bocsátanak meg az uszítónak, s nem értékelik azt sem, ha valaki az ördöggel is képes cimborálni.”

A Promenad24-et helyben csak Lázár János propagandalapjaként szokták emlegetni, habár hivatalosan semmi köze a miniszternek a kiadóhoz. A hódmezővásárhelyi székhelyű Dél-alföldi Média Centrum Kft. többségi tulajdonosa az ismert fideszes üzletember, Rákay Philip, aki sok más megbízatása mellett a Lázár által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának tagja – írja a Telex.

„Kiváló kollégák vagyunk” – mondta Navracsics Tiborról Lázár a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor a Promenad24 cikkeiről kérdezték. Megjegyezte ugyanakkor, hogy egyetért azzal, amennyit látott ezekből a cikkekből.„Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja, és ezért aztán rendkívül érzékenyek minden ilyen külső beavatkozásra” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: megérti, hogy a helyi jobboldali közösség fel van háborodva, megbántva érzi magát, és nagyon érzékeny ebben a témában.

„Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben”

– üzente Lázár Navracsicsnak és bárkinek, aki Márki-Zay Péterrel fotózkodna a választási kampányban.

Navracsics a Telexnek azt írta a Promenad24 cikkeiről, hogy az önkormányzatokért felelős miniszterként helyhatósági kérdésekről többször is tárgyalt a megyei jogú városok vezetőivel. Ezeken a megbeszéléseken – más polgármesterek mellett – Márki-Zay Péter is részt vett. „Tekintettel arra, hogy Lázár János miniszter kollégám 2022 májusában »négy év után nem csupán fegyverszünetet kötött« Hódmezővásárhely polgármesterével, hanem abban is megállapodott vele, hogy közösen dolgozzák ki, miként fejlődhet tovább a város, én is meghallgattam Márki-Zay Péter javaslatait és kérdéseit, de a közte és Lázár János közötti kapcsolattal nem foglalkozom.”

(Kiemelt kép: Lázár János hivatalos Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink