Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Mindhárom ügyész távozott, aki eddig a Simonka-ügyön dolgozott

Létrehozva:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő számolt be erről.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében három ügyészről ír, aki részt vett a fideszes Simonka György körüli korrupciós ügy felderítésében – vette észre az Index.

A politikus szerint valamilyen oknál fogva azóta mindhárman távoztak hivatalukból, ketten még „önként”, egy vezető beosztású ügyésznőnek pedig Polt Péter legfőbb ügyész ajánlott másik pozíciót, amelyet azonban a jogász nem fogadott el. Hadházy szerint az érintett ügyésznőt lényegesen alacsonyabb pozícióba helyezték volna át.

A fideszes Simonka György állítólag egy önkormányzati ülésen is azzal dicsekedett, hogy kirúgtak minden ügyészt, akinek köze volt az ellene folyó nyomozáshoz. “Polt persze először cáfolta ezt, de úgy tűnik, ha másképp tesszük fel a kérdést, már Simonka hencegésének nagyon is van alapja” – írja Hadházy.

Hadházy szerint Polt Péter válasza újabb kérdéseket vet fel. A legfőbb ügyész válaszában ugyanis az szerepel: „A felmentett ügyész 2017. májusáig vett részt a hivatkozott nyomozásban, felmentésére több mint két évvel később, 2019. július 31. napján került sor. Az ügyész munkaköre az ügyészségi nyomozás szervezetrendszerének átalakítása miatt megszűnt, az ügyészség az Usztv. 35.§-ának (4) bekezdése alapján a részére másik – szintén nyomozó ügyészségi – munkakörbe való áthelyezést ajánlott fel, az ügyész azonban áthelyezéséhez nem járult hozzá, a felajánlott posztot nem fogadta el.”

Hadházy ígérte, tovább kutat az ügyben.

 

 

 

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink