Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Simonka nélkül lesz jövőre parlament

Létrehozva:

Varga Gábor (b) és Simonka György fideszes képviselők beszélgetnek az Országgyűlés plenáris ülésén 2012. október 1-jén a Parlamentben. | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Nem indul a 2022-es választáson Simonka György.

Csütörtök este közleményben jelentette be a fideszes politikus, hogy nem kíván indulni a választáson, eleget téve a családja és pártja elvárásainak.

„Dél-Békésben, a Fidesz választókerületi ülésén nem született javaslat a 2022-es országgyűlési választás jelöltjének személyéről, ez a döntés így a Választási Etikai Bizottságra vár” – áll az irományban.

„A közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem. Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról” – jelentette be Simonka.

A politikus továbbá azt is leírta, hogy az eljárások sem a közösségnem, sem pedig a családjának nem hiányoznának – akik egyébként ultimátum elé is állították a családfőt – így hát az országos választmányra bízzák a legrátermettebb személy kiválasztását.

„Ezzel is hozzá kívánok járulni egy békés átmenethez, egy egységes és erős Fidesz táborhoz, valamint egy markáns győzelemhez” – tette hozzá Simonka György. A fideszes politikus szerint továbbá a három ciklusa alatt sikerült minden ígéretét megvalósítania. 

Mint azt már korábban megírtuk, Simonkát többek között korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolta meg az ügyészség 2019-ben, és több mint nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozták ellene. „Attól nem tartok, hogy börtönbe kell mennem, hiszen a vádiratban az ügyészek által leírt vádak szerintem csak provokációk – mondta a 24.hu-nak Simonka György.

24.hu / 168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink