Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Több mint ezer új fertőzött van Líbiában

Létrehozva:

És magasabbak lehetnek a valós számok a hivatalosan közölteknél.

Rekordmagas szintet ért el a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Líbiában több mint 1000 esettel az utóbbi 24 órában – közölte az Országos Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ Tripoliban hétfőn.

A tájékoztatás szerint a kór 11 újabb halálos áldozatot követelt az utóbbi egy napban.

Az Országos Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ felszólította az észak-afrikai ország lakóit, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket. A különösen erősen érintett térségekben élőket pedig arra intette, hogy csak a legszükségesebb esetekben utazzanak más régiókba.

Líbiában eddig 18 834 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 294-en hunytak el a kórban. Nemzetközi szervezetek ugyanakkor attól tartanak, hogy a számok a hivatalosnál jóval magasabbak lehetnek.

Líbia Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatása és meggyilkolása után káoszba süllyedt, s területének jelentős részét egymással vetélkedő milíciák, valamint helyi csoportok igyekeznek ellenőrzésük alá vonni. A harcok azonban akadályozzák, hogy az észak-afrikai ország amúgy is megtépázott egészségügyi rendszere megpróbálja lelassítani a járvány terjedését.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink