Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Letörte egy rendőrségi busz rendszámát, majd elkötött egy vadiúj buszt egy férfi Szegeden

Létrehozva:

A férfi 2019. május 2-án éjjel gyalogolt az egyik szegedi buszvégállomás mellett, majd letörte az ott parkoló rendőrségi kisbusz rendszámtábláját és azzal elsétált – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség. 

A buszállomásra érve a vádlott elhatározta, hogy bár vezetői engedéllyel nem rendelkezik, buszt fog vezetni. Ezért előbb két ott parkoló autóbuszt is kinyitott a külső ajtónyitó segítségével, de kulcs hiányában azokat beindítani nem tudta. A harmadik, alig két hete forgalomba helyezett autóbuszt azonban a benne levő indítókulccsal már beindította és azért, hogy azzal egy kisebb kört tegyen az állomáson, elindult. A vádlott azonban észlelte, hogy buszvezetői képességei hiányában az ott parkoló buszok mellett nem tud a pályaudvaron megfordulni, ezért az állomásról egyenesen kihajtva előbb Szegedről Kübekházára, majd Klárafalva és Deszk érintésével vissza Szegedre közlekedett, számos közlekedési szabálysértést is elkövetve.

Mikor a vádlott visszaért Szegedre, a rendőrök igazoltatni szerették volna, azonban a férfi megállás nélkül elhajtott mellettük, de röviddel ezután az úttestről lehaladt, és egy kandellábernek ütközött. A vádlott a menekülést tovább folytatva, a buszból kiszállt, a rendőrök elől elszaladt és csak rövid üldözést követően sikerült őt előállítani.

Az autóbuszban a vádlott cselekménye miatt 9,1 millió forint kár keletkezett, mivel az ütközés következtében a busz több üvege, szélvédője kitört, karosszériája több helyen megrongálódott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben jelentős kárt okozó rongálás bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

 

Legnépszerűbb cikkeink