Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Járvány: bevetik a spanyol hadsereget

Létrehozva:

2000 katona segít majd a kontaktkutatásban.

Madrid a hadsereget is beveti a koronavírus-járvány elleni harcban – jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. A tervek szerint 2000 katona segít majd a kontaktkutatásban.

„A lehető leghamarabb véget kell vetni a második hullámnak. Egyszer már megtettük, most is meg fogjuk tenni” – jelentette ki Sánchez, aki egyúttal nyugalomra szólította fel az embereket, hozzátéve, hogy a járványhelyzet csak néhány régióban súlyos.

Egyúttal sürgette a tartományok vezetőségeit, használják az erre a célra kifejlesztett kontaktkövető alkalmazást, amely az ország tizenhét tartományából hétben elérhető.

A kormány járványkezelési stratégiáját ért bírálatokra Sánchez a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Spanyolország decentralizált állam, így Madrid nem tud egyedül megoldani mindent.

Noha a miniszterelnök aggasztónak nevezte a jelenlegi járványügyi helyzetet, leszögezte: messze állnak a március közepén tapasztaltaktól.

Spanyolországban több mint 400 ezer fertőzést igazoltak február óta. Az országban júniusban a fertőzöttek napi növekménye még 100 alatt volt, ez a szám júliusban nőni kezdett, hétfőn pedig a spanyol egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 óra alatt 2060 fertőzöttet regisztráltak. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink