Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Még soha nem volt ennyi koronavírusos Horvátországban

Létrehozva:

A kormány nem tervez újabb szigorításokat, de az iskolások csak kísérettel mehetnek ki a vécére.

219 új beteget regisztráltak Horvátországban az elmúlt napon, ezzel rekordszintre nőtt az aktív betegek száma – írja az MTI. Két új haláleset is történt, a járvány horvátországi áldozatainak száma 175-re nőtt. Davor Bozinovic belügyminiszter elmondta: amíg lehetséges, szigorításokat csak regionális szinten hoznak, azokon a helyeken, ahol járványgócok alakulnak ki. 

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták: a fővárosban 30, a tengerparti megyében 71 embernél mutatták ki a koronavírust.

A válságstáb hétfőn tanácskozásra hívta a megyei polgári szervezetek vezetőit, az ülést követően közölték: nem lesz új országos leállás, a korlátozások kisebb közösségeket fognak érinteni.

Szlovéniában szeptember 1-jén, Horvátországban szeptember 7-én kezdődik az oktatás. Mindkét országban az általános és középiskolás diákok is visszatérhetnek az iskolákba. A szájmaszk viselése csak abban az esetben lesz kötelező, ha az intézmények nem tudják biztosítani a kötelező 1,5-2 méteres távolságtartás feltételeit az osztálytermekben.

Az általános iskolákban ugyanakkor sem a tanítóknak, sem a gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk. A nebulóknak mindvégig az osztálytermekben kell maradniuk, csak kísérettel mehetnek ki az illemhelyiségbe, a szünetekben is a tanteremben kell tartózkodniuk, és enniük is ott kell. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink