Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elütötte a rendőrt a részeg osztrák audis Sopronban

Létrehozva:

Forrás: Police.hu

Lövés is dördült. Az ittas sofőrt végül hajnalban fogták el, a határon túl.

Autós üldözésnek lehettek szemtanúi a soproniak hétfő este. A rendőrök egy osztrák rendszámú Audit állítottak meg a Móricz Zsigmond utcában, a 41 éves sofőr viszont elhajtott, miután kiderült, pozitív az alkoholtesztje.

A rendőrök több autóval követték őt, az ittas sofőr pedig úgy próbált egérutat nyerni, hogy a szolgálati gépkocsiknak is nekiütközött. A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül a Csengery és Csatkai utcák kereszteződésében sikerült megállítani. Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy intézkedjen a férfival szemben, azonban először hátramenetbe kapcsolt, aztán hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező egyenruhás felé indult, és elsodorta őt. A rendőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az egyik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épsége védelmének érdekében, az autó kerekére célozva, egy lövést adott le.

Az osztrák hatóságok, a magyar rendőröktől kapott információk alapján augusztus 18-án 0 óra 55 perckor megtalálták az ittas sofőrt, végül a schattendorfi rendőrörsre sikerült előállítani. Az eset kapcsán hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Legnépszerűbb cikkeink