Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tombol a járvány a környező országokban

Létrehozva:

Szerbia a kivétel: ott napról napra csökken a napi új fertőzöttek száma.

Horvátországban ismét meghaladta a százat a napi új koronavírussal fertőzöttek száma, Szlovéniában pedig az elmúlt 24 órában a legtöbb megbetegedést regisztrálták ebben a hónapban – derült ki a válságstábok szerdai sajtótájékoztatóján.

Megint felszökött a koronavírusos fertőzöttek napi növekménye Ukrajnában, szerdára ismét csaknem másfél ezer új beteget regisztráltak, az azonosított fertőzöttek száma velük együtt már meghaladta a 84,5 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közzétett adatokból.

Egy nap alatt 194-en fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában; április közepe óta nem volt ilyen magas ez a szám az osztrák egészségügyi minisztérium szerdai jelentése szerint.

Romániában újabb 1415 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak az utóbbi napon, ezzel szerdán meghaladta a 65 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

Szerbia a kivétel: napról napra csökken a koronavírus-fertőzöttek száma, keddről szerdára 235 új fertőzöttet regisztráltak, míg a múlt héten a négyszázat is elérte a napi új fertőzöttek száma.

Legnépszerűbb cikkeink