Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem utazott el hétfőn Lisszabonba az Atlético Madrid

Létrehozva:

Kiderült, kik a fertőzöttek a spanyol klubnál.

A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírus-teszt miatt, a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudja, hogy két játékosról van szó,

A spanyol sajtó úgy tudta, hogy két játékosról van szó, ezt az Atlético hétfőn délután megerősítette, közölve, hogy

az argentin Angel Correa és a horvát Sime Vrsaljko

az érintett, s ők – bár tünetmentesek – házi karanténban maradnak.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek várnak a nap során a majadahondai edzőközpontban, és egyelőre nem tudni, hogy mikor kel útra a társaság Portugáliába.

Ami a további forgatókönyveket illeti, az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint, ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább. Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy gárda akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal – köztük egy kapussal –, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink