Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kormányinfó: elmarad a fesztiválszezon, semmi sem épül a Hajógyári-szigeten

Létrehozva:

Nem lehet rendezni 500 főnél nagyobb rendezvényt augusztus 15. után, eldőlt a kérdés, de a zenészek és iparági dolgozók garázskoncerteken kereshetnek pénzt. Nem épül sportakadémia és árvízvédelmi védmű a Hajógyári-szigeten, és béremelést kaphatnak a postai dolgozók, ha Brüsszel is rábólint erre, jelentette be a kormány.

Guláys Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a környező országok gyorsan, a nyugatiak lassan romló koronavírus adatait ismertette a Kormányinfó elején. Horvátországban csökkent az aktív esetek száma, és Szlovéniában is. Nálunk stagnálás van, nem változtatnak a hatályban lévő szabályokon (ezzel ellentétes információt sugallt a Magyar Nemzet reggeli cikke). Eldőlt, hogy nem lehetnek 500 főnél nagyobb rendezvények augusztus 15. után sem.

A zenészeknek 5,3 milliárdos támogatási keretet nyit a kormány, „garázskoncerteket” fognak ugyanakkor rögzíteni és rendezni, ami a technikai személyzetnek is segítséget jelent majd. A cigányzenészeknek külön keretet nyit a kormány.

A Magyar Posta dolgozói béremelést akarnak, a kormány úgy véli,

méltatlanul keveset keresnek ahhoz képest a minőségi szolgáltatáshoz képest, amit nyújtanak a postai dolgozók.

A cég veszteséges, így a béremeléshez az Európai Bizottság engedélyét is meg kell kapnia.

Nem épül sportakadémia és árvízvédelmi védmű a Hajógyári-szigeten, erről is döntött a kormány, a tiltakozások hatására eláll ettől a kormány, a sportakadémia máshol fog felépülni.

Legnépszerűbb cikkeink