Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Brazília: már 80 ezernél is több a halálos áldozat

Létrehozva:

Brazíliában hétfőn meghaladta a 80 ezret az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma, s nem sokkal később a kormány két tagja is bejelentette, hogy megfertőződött.

Milton Ribeiro oktatási miniszter és Onyx Lorenzoni állampolgársági miniszter is tudatta, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjének az eredménye. Mindketten azonnal orvosi kezelést kaptak, és a továbbiakban otthonról látják el feladataikat. Lorenzoni a Twitteren azt írta, hogy csütörtökön észlelte először a tüneteket, pénteken végezték el rajta a tesztet, és még aznap elkezdett gyógyszert szedni.

Korábban a kormány másik két tagja is elkapta a vírust. Bento Albuquerque bányászati és Augusto Heleno intézményi biztonsági miniszter gyorsan felépült a fertőzésből.

Jair Bolsonaro, az ország elnöke tíz napja jelentette be, hogy elkapta a vírust. Jelenleg brasíliai rezidenciáján lábadozik, egyelőre nincsenek szövődményei a fertőzésnek.

Brazíliában az Egyesült Államok után a legsúlyosabb a helyzet a világon. A fertőzöttek száma 2 millió fölött van, a halálos áldozatoké pedig hétfőn lépte át a 80 ezret.

 

Legnépszerűbb cikkeink