Connect with us
Nemzeti konzultáció

Nagyvilág

Nancy Pelosi: Trumpot ki fogják füstölni a Fehér Házból

Létrehozva:

Donald Trump amerikai elnököt “ki fogják füstölni” a Fehér Házból – jelentette ki Nancy Pelosi demokrata párti házelnök hétfőn újságíróknak, válaszul az elnök egyik vasárnapi interjújára.

A Fox televízió vasárnap több témakört átfogó interjút sugárzott Trumppal, aki arra a felvetésre, hogy előfordulhat-e, hogy nem fogadja el az esetleges választási vereséget, úgy fogalmazott: “majd meglátjuk, most nem mondok sem igent, sem nemet”. Szavait néhány demokrata párti politikus és a liberális sajtó egy része úgy értelmezte, hogy esetleges választási veresége esetén Trump nem lenne hajlandó átadni a hatalmat.

Pelosi házelnök az MSNBC televíziónak hétfőn adott interjújában reagált az elnök szavaira.

“Van egy folyamat, s annak semmi köze ahhoz, hogy a Fehér Ház egy bizonyos lakója úgy érzi, nem kell kivonulnia onnan, de akkor ki kell füstölni őt onnan, mert az elnökség az elnökség” – fogalmazott a házelnök.

Pelosi azt hangoztatta, hogy Trump “akár tud már róla, akár nem, el fogja hagyni” a Fehér Házat. Közölte: “az, hogy esetleg nem akar kivonulni a Fehér Házból, még nem jelenti azt, hogy ne tartanánk meg az Egyesült Államok jogszerűen megválasztott elnökének beiktatási ünnepségét”.

Megszólalt Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének szóvivője is. Andrew Bates úgy fogalmazott: “ezt a választást az amerikai nép dönti majd el. S az Egyesült Államok kormányzata teljes mértékben képes arra, hogy kivezesse a Fehér Házból a jogosulatlanul ott tartózkodókat”.

Legnépszerűbb cikkeink