Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Létrehozva:

Az ellenzéki szimpatizánsok a közös indulást támogatják; még a most kormánypártiak 15%-a is átszavazna egy közös ellenzéki listára.

Orbán Viktor jelenlegi és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a két legismertebb politikus Magyarországon (utóbbi elutasítottsága továbbra is igen magas), a két legkedveltebb pedig a miniszterelnök, valamint Karácsony Gergely főpolgármester – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava közölt.

A pártpreferenciákat tekintve nincs változás, továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP: a biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka voksolna a kormánypártokra, 14 százalékuk a DK-t, 11 százalékuk az MSZP-P-t, 9 százalékuk a Momentumot, 7 százalékuk a Jobbikot, 2-2 százalékuk pedig az LMP-t, a Kétfarkú Kutyapártot, valamint a Mi Hazánk Mozgalmat választaná.

A júniusi közvélemény-kutatás szerint az ellenzéki szavazók egyértelműen a közös indulást preferálják: a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka szerint közös listával és kormányfő-jelölttel nagyobb esély lenne legyőzni a kormánypártokat.

A kormánypártiak közül ugyanakkor 15 százalék  meglepő módon azt felelte, hogy hajlandó lenne egy ellenzéki közös listára szavazni.

A júniusi közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy az ellenzéki szavazók egyértelműen a közös indulást preferálják: a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka szerint közös listával és kormányfő-jelölttel nagyobb esély lenne legyőzni a kormánypártokat. (Népszava)

Legnépszerűbb cikkeink