Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Távozik a Volánbusz éléről Dávid Ilona

Létrehozva:

A Zrt. leköszönő elnök-vezérigazgatóját márciusban még kitüntette a miniszter.

Alig néhány órával azután, hogy bejelentették, a Máv irányítása alá kerül a Volánbusz, utóbbi cég elnök-vezérigazgatója máris lemondott a posztjáról.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter azt közölte, Dávid Ilona a rábízott feladat sikeres teljesítése után távozik.

A miniszter úgy összegzett: „2018 augusztusában a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére kérte fel a menedzsert. A távozó elnök-vezérigazgató irányításával 2019. október 1-jén megvalósult a Volán-társaságok integrációja, a hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat. A tavaly megkezdett járműfiatalítási programnak köszönhetően folyamatosan javul a helyközi és a 70 településen végzett helyi közösségi közlekedés színvonala, a mobil applikáción történő jegy- és bérletértékesítés bevezetésével pedig tovább bővült az utasok számára elérhető kényelmi szolgáltatások köre.”

Dávid Ilona közgazdász, az Orbán-kormányok alatt az állami közlekedési vállalatok irányítója:

  • 2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója,
  • 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója,
  • 2018-2020 között a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

A vállalatvezető „kimagasló szakmai munkáját” 2020 márciusában Lánczy Leó-díjjal ismerte el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter.

Legnépszerűbb cikkeink