Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírusos lett a brazil elnök

Létrehozva:

Jair Bolsonaro kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálta a betegséget.

Ismét tesztelték Jair Bolsonaro brazil elnököt hétfőn az új koronavírusra, miután helyi sajtójelentések szerint az akár súlyos tüdőgyulladással is járó Covid-19 betegséghez hasonló tünetei voltak.

Bolsonaro a brazíliavárosi elnöki palota előtt gyülekező híveinek arról számolt be, hogy kórházi kivizsgáláson volt, ahol koronavírus-tesztet is végeztek nála.

Mint mondta, a vizsgálatok szerint tiszta a tüdeje. A BBC ugyanakkor úgy tudja,

a teszt pozitív lett.

Az elnöknél a kórra jellemző tünetek léptek fel, a többi között belázasodott.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

  • A hétvégén több tömegrendezvényen is részt vett, a többi között az amerikai nagykövettel is találkozott a július 4-i amerikai függetlenség napi ünnepség alkalmából.
  • Bolsonaro első – márciusban elvégzett – koronavírus tesztje negatív volt. Ez azt követően vált szükségessé, hogy több tanácsdója szervezetében is kimutatták a vírust, miután Donald Trumppal találkoztak az amerikai elnök floridai Mar-a-Lago üdülőjében.

Latin-Amerika legnagyobb, 210 millió lakosú országában eddig 1 millió 623 ezer 284 fertőzöttet és 65 487 halálesetet regisztráltak. (MTI/BBC)

Legnépszerűbb cikkeink