Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vaszily Miklós tagadja, hogy második Origót akarnák csinálni az Indexből

Létrehozva:

A 444 szerint Schmidt Mária hosszú évek óta dolgozik a lap ellehetetlenítésén vagy megrendszabályozásán.

Vaszily Miklós azt állítja, neki semmi köze az egészhez az Index körüli harcokhoz.

Az Indamedia tulajdonosa a 444-nek azt nyilatkozta, hogy csak a stratégia megalkotásában, és a cég regionális terjeszkedéséről szóló döntésekben vesz részt.

  • Állítása szerint nincs jelen az Indamedia működésében, azt Ziegler Gábor vezeti.
  • Még kevésbé az Indexében, és szerződéseket sem ír alá.
  • A főszerkesztőt sem akarja leváltani.
  • Tagadta, hogy politikai megbízásból vásárolt volna részesedést az Indamediában.
  • Azt mondta: nem várható változás a cég tulajdonosi szerkezetében.

Nincs szándék második Origót csinálni, de arra sincs szándék, hogy az Index átsodródjon a túloldalra,  és harciaskodjon, akár az Indamédiával, vagy a lapvezetéssel szemben, és állandósuljon a mostani állapot. Annak üzleti kára lesz, ami senkinek sem jó. Az lenne jó, ha maradna, ami volt, egy normális újság

– mondta a 444-nek az ügyről Vaszily. Utalt arra is, hogy a járvány miatt kialakult helyzetben a cég nem biztos, hogy el tud kerülni valamilyen szintű átalakítást vagy racionalizálást.  Vaszily szerint a szerkesztőség hisztérikusan reagált egy szerencsétlenül alakult helyzetre.

A 444 hosszú cikkében azt állítja, főként Schmidt Mária áll az Index átalakítására irányuló törekevések mögött.

Schmidt hosszú évek óta dolgozik az Index ellehetetlenítésén vagy megrendszabályozásán. Ebben személyes motívumok is hajtják.

A la lap szerint a üzletasszony-történész

  • rendszeresen üzengetett a szerkesztőségnek (Bodolai Lászlónak például állítólag azt, hogy ha a korábbi tulajdonosokat, Spéder Zoltánt és Nobilis Kristófot „ki tudta végezni”, akkor ő sem okoz problémát);
  • elüldözte a szerkesztőséget a cége tulajdonában lévő Flórián udvarból azzal, hogy az egekbe emelte a bérleti díjakat;

valamint ő áll a Gerényi Gábor-féle ki- és szétszervezési terv mögött is, mert Gerényivel tulajdonostársak az Azonnalinál, bár hivatalosan fia, Ungár Péter LMP-s képviselő szállt be az online lapba.

Az Index új vezérigazgatója, Ződi László kedden mondott fel, miután szembesült a gazdasági helyzettel. A korábbi vezérigazgató Pusztay András június 23-án mondott fel. Korábban az derült ki, hogy a lap tartozik az Indemediának 180 millió forinttal. Korábban a főszerkesztőt kitették az igazgatóságból, mert kiszivárogtatta az Index átalakításáról szóló híreket.

Legnépszerűbb cikkeink