Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Virtuális lesz a hétvégi Vivicittá futás

Létrehozva:

A távokat le kell futni, de mindenkinek ott, ahol akarja vagy tudja. A nevezési díjak most jótékony célra mennek.

A hagyományostól eltérő módon, de a hétvégén megrendezi a Budapest Sportiroda (BSI) a Vivicittá városvédő futást, melyet ezúttal virtuális formában, péntektől vasárnap éjfélig teljesíthetnek a futni vágyók, írja az MTI. A BSI – a szervezet hétfői tájékoztatása szerint – „sok-sok ezer futó egyetértésével” döntött úgy, hogy virtuális formában szervezi meg az eredetileg áprilisra kiírt eseményt, melyen a futás valóságos lesz, a távok három napon át bármikor és bárhol teljesíthetőek.

A versenyen a leghosszabb táv a félmaraton, melyet egyéni mellett párban és hármasban is le lehet futni, emellett a kínálatból még a 10 kilométeres Vivicittá, az 5 km-es Midicittá és a 2,5 km-es Minicittá választható. A csapatversenyben 10 km-en, 7 km-en vagy 2,5 km-en lehet nevezni. Egy 1000 méteres Virtuális SUHANJ! futam is szerepel a programban, mely egy speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért.

A résztvevők a nevezési díjból 500 forinttal egy választható jótékonysági célt támogatnak: a Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forint adományból.

A Budapest Sportiroda május közepén rendezte meg első online versenyét, miután kifejlesztette az ahhoz szükséges saját szoftverét. Ebben a versenyformában a távokat mindenki egyénileg vagy néhány társsal együtt teljesíti és a teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy GPS-es órával, futópad kijelzővel méri mindenki és küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista.

Legnépszerűbb cikkeink